AFLYST – Mød vinderne af Spadestiksprisen 2013 i OJ

”Ingen andre har været så tæt på, hvad det betyder at få rumænsk arbejdskraft til landet. Det har været journalistik i sin fineste form, der afspejler samfundets kompleksitet”

Sådan lød det fra juryens formand, inden han for nyligt overrakte Spadestiksprisen 2013 til Kasper Løvkvist og Rune Blichfeldt fra Fyens Stiftstidende for deres artikelserie ’De skjulte rumænere’.

Torsdag den 31. oktober klokken 19.00 vil de to reportere fortælle om deres arbejdsmetoder og dele deres erfaringer med medlemmer af Odense Journalistforening ved et aftenmøde på Nelle’s Coffee & Wine i Pantheonsgade/Rosenbæk Torv 1.

Da juryen forinden skulle begrunde sin nominering af d’herrers artikelserie, skete det med ordene:

“Rune Blichfeldt og Kasper Løvkvist satte sig for at belyse, hvad der sker, når arbejdere fra de tidligere østbloklande rykker ind på de danske arbejdspladser med udgangspunkt i renoveringen af et hus i Odense, hvor en byggematador brugte rumænsk arbejdskraft til under 50 kroner i timen. Holdet bag tog alle journalistiske midler i brug i deres afdækning. De overvågede og fotograferede. De samarbejdede med en rumænsk journalist, som infiltrerede miljøet, og de konfrontererede involverede. Serien er fantastisk veldokumenteret”.

På Spadestiksprisens hjemmeside kan man læse artiklerne i serien, hvis man klikker nederst på siden i tekst-boksen: http://www.etspadestikdybere.dk/finalist-3

Kasper og Rune vil dog indlede aftenen med en kort introduktion, så også medlemmer, som ikke kender serien, vil få udbytte af aftenen.

Bindende tilmelding til Hanne Frette på hda@fyens.dk senest tirsdag den 29. oktober klokken 10.00.