Historie

Odense Journalistforening kunne i 2016 fejre 100 års jubilæum og er dermed en af Danmarks ældste publicistiske foreninger.

Vi har fået lov at gengive en række fotos fra det forrige århundrede, der er med til at fortælle om foreningens historie.

Kilde: Fyens Stiftstidendes pressefotosamling, Odense Stadsarkiv


Odense Journalistforening 50 år. Odense Journalistforening fyldte i 1966 50 år, og bestyrelsen var derfor samlet for at forberede jubilæet. Bestyrelsen bestod af fra venstre Kristian List (FSD), Egil Borre (FS), Frode Carlsen (FS), Claus Jordan (FT) og Mogens Kamphøvener (FT).

 

Odense Journalistforening, 50 år: Frode Carlsen, Kristian List og borgmester Holger Larsen med nogle af gaverne, som blev modtaget ved receptionen på Grand Hotel. Carlsen var journalistforeningnens formand

Formand og minister til foredrag. I mange år var journalist Frode Carlsen formand for Odense Journalistforening, der blandt andet arrangerede rundskuedagene. Her er Frode Carlsen (t.v) fotograferet i 1959 ved et foredrag i Odense Journalistforening, hvor man havde inviteret finansminister Viggo Kampmann, der talte om “en upopulær ministers forhold til pressen”.

Kandidater til Frk. Odense 1957: Den lokale rundskuekomité arrangerede hvert år en Frk. Odense-konkurrence, hvor publikum kunne stemme på kandidaterne, og da rundskuekomitéen havde tilknytning til Odense Journalistforening, er det ikke så mærkeligt, at begivenheden fik stor pressedækning.

Flakhaven, Rundskuedage i 1954. Afholdtes første gang i 1916, og Odense Journalistforening stod i mange år bag arrangementet. I 1954 var rundskuedamen eller -manden, der delte penge ud, når de blev genkendt, et fast indslag.

 

 

100 års jubilæet

I 2016 blev Odense Journalistforenings 100 års jubilæum fejret med en stor fest, videoklip med medlemmerne, et dedikeret afsnit i Odensebogen (2016-udgaven) – og et nyt logo.