Simi Jan: Man skal aldrig tage et nej for et nej

Foto: Robert Wengler

25 medlemmer af Odense Journalistforening lod sig inspirere af TV2’s udlandskorrespondent, Simi Jan, som fortalte om sit liv en februar aften på Nelles Coffee & Wine midt i Odense.

33-årige Simi Jan fra Bagsværd er stadig taknemmelig over, at hendes folkeskolelærere lærte hende at stave og skrive, så hun siden kunne leve sin drøm som udenrigskorrespondent ud.

Mandag aften fortalte hun om sin vej fra Værebroparken, som hun selv betegner som en ghetto, over journalistuddannelsen i Skotland og de fem år som korrespondent i Islamabad og Kabul.

Stort set uden forudgående aftaler med danske medier drog hun i 2005 til Pakistan for at dække jordskælvet i Kasmir-provinsen, og lidt efter lidt fik hun etableret sig som en korrespondent, både udenlandske og danske medier var interesseret i arbejde sammen med.

Foto: Robert Wengler

“Som journalist skal man aldrig tage et nej for et nej,” lød det fra korrespondenten, som siden er blevet et kendt ansigt i de danske tv-stuer.

Da hun to år efter fløj til Pakistan for at bosætte sig og blandt andet dækkede Benazir Bhuttos hjemkomst fra hendes eksil, havde Simi Jan faste aftaler med flere medier, og siden blev hun fastansat på TV2 Danmark.

Foto: Robert Wengler

I løbet af det to timer lange foredrag fortalte Simi Jan også om livet som korrespondent i lande, hvor mange af hendes mandlige kilder principielt helst ser, at kvinder bliver derhjemme og passer på familien. Men at mændene alligevel bider al modvilje i sig og samarbejder med hende, fordi de gerne vil blive hørt, og fordi de stoler på Simi Jans professionalisme.

Foredraget var det første aftenarrangement i Odense Journalistforening i flere år.