Mød Anders Krab-Johansen

Efterårets første frokostgæst har sagt ja til at komme i OJ, give indspark og svare på spørgsmål fra vores forsamling.

Gæsten hedder Anders Krab-Johansen, er født på Grønland, opvokset i Odense og de seneste halvandet år været ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør for dagbladet Børsen.

Børsen har gennem 2012 stået for fremgang og progressivitet i forhold til blandt andet weblæsere, og det vil chefredaktøren, som læste journalistik ved Columbia Universitet i New York og cand.scient.pol ved Københavns Universitet, og siden har været ansat ved både DR, TV2, Politiken og Ritzau, fortælle om.

Det sker på Cab Inn, Østre Stationsvej 7, den 10. oktober 2012 fra klokken 12.

Tilmelding til Malene Birkelund på mal@fyens.dk  eller 30329869 senest fredag den 5. oktober.

Mødet er gratis for OJ’s medlemmer.

Sønderhuus på Lyø er solgt

Sønderhuus, Odense Journalistforenings hus på Lyø, er nu solgt. De nye ejere overtager huset 1. september i år. De vil bevare det og har allerede bestilt tækkemand.

Salget er en konsekvens af den beslutning, som foreningens generalforsamling traf i 2010. Denne generalforsamling pålagde bestyrelsen at sælge huset og gav den fuld bemyndigelse til at sælge.

Bestyrelsen er meget tilfreds med, at det er lykkedes at sælge huset, som ikke længere var eftertragtet af vores medlemmer, og som var en økonomisk belastning. I øvrigt har medlemmernes interesse for at leje huset været meget dårlig (igen) i år.

Bestyrelsen har besluttet at sælge huset til et beløb under den offentlige vurdering. Det skyldes blandt andet husets stand.

Vi har desuden været nødt til at tage i betragtning, at der har været en meget lav køberinteresse, mens huset har været til salg, samt at et antal ejendomme på Lyø i samme periode er solgt til meget lave priser.

Tilsammen betød det, at vi ville løbe en stor risiko ved at sige nej til de nye ejeres tilbud, mens vi ikke havde udsigt til nogen sandsynlig gevinst i form af et højere tilbud.

Økonomisk betyder salget og indfrielsen af lånet i huset, at både foreningens årlige resultat og løbende likviditet bliver væsentlig bedre, fordi underskuddet på huset og udgifterne til lånet stopper. Til gengæld bliver foreningens formue mindre, fordi husets hidtil har været bogført til den offentlige vurdering, som altså har vist sig at være for høj.

Når alle detaljer er gjort op, vil vi i forbindelse med den ordinære generalforsamling i januar orientere mere præcist om salgets økonomiske konsekvenser.