HAR DU FÅET DIT EKSEMPLAR AF ODENSEBOGEN?

Over 40 medlemmer var mandag aften samlet i Historiens Hus, hvor vi fejrede udgivelsen af Odensebogen 2016 – og dermed lød startskuddet til markeringen af OJ’s 100 års jubilæum i 2016.

Vores tidligere formand Hans Kiel har skrevet et stærkt underholdende kapitel om OJ’s historie, så glæd dig til at læse bogen.

Alle OJ’s medlemmer får et gratis eksemplar af Odensebogen. Var du ikke til mødet mandag aften, kan du afhente din bog i Fynske Mediers bladhus på Banegårdspladsen. Skriv til Hanne Frette (hda@fyens.dk), så lægger hun et eksemplar til side til dig

Venlig hilsen
Jens Bertelsen
Formand

Franz Füchsel besøgte OJ

Den 10. marts 2015 var den fynske bladtegner Franz Füchsel gæst i Odense Journalistforening ved et succesfuldt møde på Olivia Brasserie.

Kendt for over 100.000 humørfyldte tegninger igennem flere årtiers virke, men også kendt for en enkelt Muhammed-tegning, der gjorde, at mødet måtte afholdes med politibeskyttelse.

Tak til Franz Füchsel for et underholdende og tankevækkende oplæg – og for de mange tegninger, der blev vist frem på mødet.

Ny formand i Odense Journalistforening

Formandsskifte i Odense JournalistforeningDet var skiftedag på formandsposten, da Odense Journalistforening forleden holdt generalforsamling.

Efter ti år i bestyrelsen – heraf de sidste to i spidsen for den – trådte kommunikationsansvarlig i Odense & Co Jacob Vestergaard (th) tilbage for at overlade roret til Jens Bertelsen (tv), som har siddet i bestyrelsen i tre år, og som til dagligt arbejder som fynsredaktør for dagbladet Børsen.

Ny i bestyrelsen blev ved samme lejlighed Eva Kristina Mikkelsen, der driver virksomheden 1:30 Kommunikation.

Simi Jan: Man skal aldrig tage et nej for et nej

Foto: Robert Wengler

25 medlemmer af Odense Journalistforening lod sig inspirere af TV2’s udlandskorrespondent, Simi Jan, som fortalte om sit liv en februar aften på Nelles Coffee & Wine midt i Odense.

33-årige Simi Jan fra Bagsværd er stadig taknemmelig over, at hendes folkeskolelærere lærte hende at stave og skrive, så hun siden kunne leve sin drøm som udenrigskorrespondent ud.

Mandag aften fortalte hun om sin vej fra Værebroparken, som hun selv betegner som en ghetto, over journalistuddannelsen i Skotland og de fem år som korrespondent i Islamabad og Kabul.

Stort set uden forudgående aftaler med danske medier drog hun i 2005 til Pakistan for at dække jordskælvet i Kasmir-provinsen, og lidt efter lidt fik hun etableret sig som en korrespondent, både udenlandske og danske medier var interesseret i arbejde sammen med.

Foto: Robert Wengler

“Som journalist skal man aldrig tage et nej for et nej,” lød det fra korrespondenten, som siden er blevet et kendt ansigt i de danske tv-stuer.

Da hun to år efter fløj til Pakistan for at bosætte sig og blandt andet dækkede Benazir Bhuttos hjemkomst fra hendes eksil, havde Simi Jan faste aftaler med flere medier, og siden blev hun fastansat på TV2 Danmark.

Foto: Robert Wengler

I løbet af det to timer lange foredrag fortalte Simi Jan også om livet som korrespondent i lande, hvor mange af hendes mandlige kilder principielt helst ser, at kvinder bliver derhjemme og passer på familien. Men at mændene alligevel bider al modvilje i sig og samarbejder med hende, fordi de gerne vil blive hørt, og fordi de stoler på Simi Jans professionalisme.

Foredraget var det første aftenarrangement i Odense Journalistforening i flere år.

OJ valgte ny formand

Jacob Vestergaard er ny formand for OJ. Foto: Robert Wengler

Det blev den 44-årige journalist Jacob Vestergaard, der skal stå i spidsen for Odense Journalistforenings mange medlemsmøder, udviklingen af det attraktive feriehus Blækhuset på Thurø og begynde planlægningen af foreningens 100 års jubilæum i 2016.

Jacob blev valgt på foreningens generalforsamling den 27. januar 2013 og afløser dermed Malene Birkelund, der modtog solide klapsalver for sit store arbejde for foreningen. Malene fortsætter heldigvis som medlem af bestyrelsen.

Inden valget præsenterede Jacob Vestergaard sig som journalist gennem 17 år, startende som elev på Jyllands-Posten og med efterfølgende stillinger på Fyens Stiftstidende, Nyhedsavisen, som selvstændig og nu som presseansvarlig i Udvikling Fyn. Sideløbende har han arbejdet som lektor og nu ekstern lektor på Syddansk Universitet, hvor han underviser studerende på masteruddannelserne.

Hanne D. Frette, Jesper Beenfeldt Nielsen og Jens Bertelsen opnåede genvalg til bestyrelsen.

Læs hele referatet her.

 

Glædelig Jul!

Odense Journalistforening holdt i dag sin traditionsrige julefest på Grand Hotel. Med disse billeder ønskes alle medlemmer en glædelig jul og et godt nytår.

Vi ses til generalforsamlingen 27. januar 2013!

Sønderhuus på Lyø er solgt

Sønderhuus, Odense Journalistforenings hus på Lyø, er nu solgt. De nye ejere overtager huset 1. september i år. De vil bevare det og har allerede bestilt tækkemand.

Salget er en konsekvens af den beslutning, som foreningens generalforsamling traf i 2010. Denne generalforsamling pålagde bestyrelsen at sælge huset og gav den fuld bemyndigelse til at sælge.

Bestyrelsen er meget tilfreds med, at det er lykkedes at sælge huset, som ikke længere var eftertragtet af vores medlemmer, og som var en økonomisk belastning. I øvrigt har medlemmernes interesse for at leje huset været meget dårlig (igen) i år.

Bestyrelsen har besluttet at sælge huset til et beløb under den offentlige vurdering. Det skyldes blandt andet husets stand.

Vi har desuden været nødt til at tage i betragtning, at der har været en meget lav køberinteresse, mens huset har været til salg, samt at et antal ejendomme på Lyø i samme periode er solgt til meget lave priser.

Tilsammen betød det, at vi ville løbe en stor risiko ved at sige nej til de nye ejeres tilbud, mens vi ikke havde udsigt til nogen sandsynlig gevinst i form af et højere tilbud.

Økonomisk betyder salget og indfrielsen af lånet i huset, at både foreningens årlige resultat og løbende likviditet bliver væsentlig bedre, fordi underskuddet på huset og udgifterne til lånet stopper. Til gengæld bliver foreningens formue mindre, fordi husets hidtil har været bogført til den offentlige vurdering, som altså har vist sig at være for høj.

Når alle detaljer er gjort op, vil vi i forbindelse med den ordinære generalforsamling i januar orientere mere præcist om salgets økonomiske konsekvenser.